Neďaleko Popradu napadol hubárku medveď, manžel ju odvážne bránil

18.06.2007 Poprad

Poprad 18. júna (TASR) - Ženu, ktorá v lese neďaleko Popradu spoločne s manželom zbierala huby, napadol v nedeľu popoludní medveď a spôsobil jej škrabance na chrbte, ramenách a rukách. Hospitalizovaná je v popradskej nemocnici.
Manžel ju odvážne bránil a bodol medveďa nožom do krku, takže zviera ušlo. Po ohlásení útoku lokalitu nazývanú Homolka prehľadali za asistencie polície pracovníci Lesného obvodného úradu a Obvodného úradu životného prostredia v Poprade a tiež užívateľa poľovného revíru, spoločnosti PRO POPULO Poprad. Medveďa sa im nepodarilo nájsť.
Vedúci Obvodného lesného úradu Šimon Škoviera pre TASR konštatoval, že ide o dvoj až trojročného jedinca s hmotnosťou 50 až 60 kg. Z teritória ho pravdepodobne vytlačili staršie medvede, a tak si hľadá útočisko. Nevylúčil, že ide o medveďa, ktorý sa minulý týždeň pohyboval medzi Svitom a Popradom v blízkosti cyklistického chodníka.
\"Je predpoklad, že medveď sa nachádza v blízkom okolí a keďže je zranený, môže byť agresívny a napadnúť ďalších ľudí, pretože lokalita patrí k vyhľadávaným, \" uviedol Škoviera. Dodal, že v súčasnosti riešia spôsob odstrelu medveďa, aby eliminovali prípadné ďalšie napadnutie človeka.
 

Vyberte región